Hopp til hovedinnhold

Et brurekkverk tilpasset vårt klima

Tirsdag 14. juni åpner Småpudden bro i Bergen. Rekkverket er produsert i Accoya.

Foto: Minde Snekkeri, ill. Bergen kommune

 

Den 154 meter lange gang- og sykkelbroa skal bidra til et områdeløft og knytter næringsområdene i bysiden og Nygårdsparken sammen med Løvstakksiden. Broa kan åpnes, og får da 20 meter seilingsbredde.

 

Accoya-rekkverk

Rekkverket er produsert i Accoya-trevirke. Dette ble valgt for å begrense behovet for vedlikehold:

–Planen til kommunen var opprinnelig å benytte furu, men på grunn av de vekslende værforholdene ville dette gitt et omfattende vedlikeholdsbehov og samtidig føre til oppsprekking. Vi rådet kommunen å velge Accoya, som strengt tatt kan stå ubehandlet, og kun trenger spyling en gang i blant, forteller Tore Christian Gjelsvik i Mindre Snekkeri, som hadde oppdraget med å produsere rekkverket. Han har selv latt et stykke Accoya ligge i blomsterbedet hjemme i et år for å se hvordan det reagerer:

–Det ser fortsatt nytt ut. Samtidig er Accoya svanemerket, og det passer jo bra ettersom kommunen også er opptatt av miljøvern, sier Gjelsvik.

Han har også levert flere Accoya-benker til Bybanen i Bergen.

–Der eik blir ødelagt etter 4 år, skal Accoya holde i 50, også under våre forhold. Dette har jeg stor tro på, og anbefaler for vårt klima, konstaterer Gjelsvik fornøyd.

 

Accoya distribueres i Norge av Fritzøe Engros.

 

Her kan du lese mer om Accoya!

Accoya terrassegulv kan du lese om her.