Hopp til hovedinnhold

Ble drillet i Corian

Alle industriselgerne i Fritzøe Engros har nå gjennomgått kurs i Corian®.

Corian® er et komposittmateriale som enkelt lar seg bøye, formgi og sammenføye uten synlige skjøter. Dette har gjort Corian spesielt utbredt blant interiørarkitekter og designere. Som fersk distributør i Norge var det derfor naturlig å sende hele Fritzøe Engros’ industrisalgsavdeling på kurs.


–Kan bearbeides av snekkerverksteder

Fritzøe Engros’ selgere og distriktssjefer har bred kunnskap om ulike typer tre, plateprodukter og trebearbeiding, og flere av dem pustet lettet ut da de fant mer eller mindre ordinære verktøy for trebearbeiding på kurspulten:

Andreas Vartdal–Dersom man skal jobbe mye med Corian er det greit å kjøpe fres, sagblader og pusseutstyr som er beregnet for Corian. Selv har jeg vanligvis brukt ordinære pusse- og freseverktøy beregnet for tre. Det fungerer, men verktøyene slites raskere. Jeg vil imidlertid fraråde hobbysnekkere å ta fatt på Corian, dette er en jobb for snekkerverksteder, sier distriktssjef Andreas Vartdal. Han er den i Fritzøe Engros med lengst erfaring på komposittmaterialer, og han er svært glad for at Fritzøe Engros er valgt til distributør i Norge:

–Det er ikke uten grunn at Corian er markedsleder. Produktet har eksistert og gjennomgått justeringer til perfeksjon siden 60-tallet, og gir i dag helt nye muligheter for designere, arkitekter, møbelsnekkere og finsnekkere. Dersom du får et hakk i en stein- eller treplate er det vanskelig om ikke umulig å skjule skaden. Med Corian kan skaden i de fleste tilfeller enkelt repareres, forklarer Vartdal.

 

–Enorme bruksmuligheter

Corian fins som plater i mer enn hundre ulike overflater og farger. Noen av overflatene ser ut som betong, andre ser ut som porselen, mens andre har mer nøytrale overlater hvor sluttresultatet helt og holdent er opp til formgiveren.

–Corian kan sammenføyes helt uten synlige skjøter, og fås med ferdigproduserte vasker i samme materiale for bad og kjøkken. Eventuelt kan en velge å lage sin egen. Det fins allerede flere resepsjonsdisker i Norge der man bruker Corian, og ettersom materialet ikke har porer og er miljøvennlig fremstilt, har flere sykehus valgt å benytte Corian til utforming av operasjonssaler av hygieneårsaker. Andre bruker det til bygningsfasade eller utemøbler. Bruksmulighetene er rett og slett enorme, sier Vartdal.

 

Øker tilgjengeligheten i det norske markedet

Fritzøe Engros’ avtale med Corian vil føre til økt tilgjengelighet både på plater, lim og vasker, men óg på opplæring i bruk av Corian, samt på teknisk informasjon og dokumentasjon. Andreas Vartdal og kollega Gry Ness har tidligere erfaring fra bearbeiding med komposittmaterialer, og begge er nå klare til å holde kurs i bruk av Corian. De første to kursene er allerede fulltegnet.

Salgsdirektør Ole Schei Hansen får prøve seg på å pusse en vask.–Vi ser stor pågang fra snekkerverksteder og arkitekter. Det er nok mange som har ventet på bedre tilgjengelighet både på selve produktet, men óg på mer kunnskap om Corian i Norge. Dette blir rett og slett utrolig spennende, og jeg gleder med til å se hva kundene våre begynner å produsere fremover, avslutter Vartdal.

Fritzøe Engros lagerfører de vanligste Corian-variantene i Norge, andre lagerføres hos vårt søsterselskap CEOS i Sverige for rask levering.

 


Trykk her for å gå direkte til produktsiden for Corian®.